piatok 4. októbra 2013

CESTA DO RÍMA. 3. ČASŤ - "STÍN KATEDRÁL"

Najobľúbenejšími miestami našej exkurzie po meste boli okrem klimatizovaného metra (pretože teploty von sa pohybovali okolo 40 stupňov) aj všetky možné baziliky, ktoré ponúkali okrem príjemného chládku občas aj nejakú lavičku, kde sa k poniektorým po tej pastve pre oči pritúlal aj nejaký ten sníček :D Inak, do takýchto chrámov vás nepustia, keď máte na sebe len tielko alebo šortky. Je preto dobré nosiť so sebou nejakú šatku, ak nechcete skončiť v niečom bielom, do čoho sa balí elektronika v škatuliach (aspoň mne to tak pripadalo, keď som zazrela zopár dievčat v tom zabalených.. no, vyzerali ako v bublinkovej fólii proste :D)


Výlet trval týždeň, ale vlastne polovicu z toho sme strávili cestovaním. No koniec koncov, ja mám cestovanie rada :P takže to beriem ako super dovolenku. Do fontány som už ale mincu nehádzala, vrátiť sa tam raz mi myslím stačilo, teraz už chcem ísť aj niekde inde ;)
Takže záver: dovolenka s priateľmi = skvelá voľba ;)
Koniec :)

2 komentáre:

  1. Jej Michelangelova pieta :) a v sixtinskej kaplnke ste neboli? ja som tu bielu vec mala na sebe v Pise :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pred troma rokmi som aj tam bola, ale teraz sme zvážili, že do Vatikánskeho múzea by sa nám asi neoplatilo, lebo človek sa to len snaží rýchlo celé preletieť + ho tlačí dav :D a keby si to chcel v kľude pozrieť, to by mu nestačil ani celý deň hádam :D tak sme sa snažili postíhať iné veci.
      Ty si to mala? Jeeej :) :D

      Odstrániť